van Kerkvoorde & Hollander B.V.
Kornputsingel 25
8331 JS  Steenwijk
Telefoon: (0521) 510867
Email: info@kerkvoorde.nl
Wij hebben speciale aanbiedingen voor onze Facebook members!

Like Us op facebook en krijg direct informatie over onze nieuwste acties!

Top kwaliteit computers met 3 jaar garantie!

Windows 7


De ondersteuning voor Windows 7 stopt op 14 januari 2020

 

 


 

Wat is het risico?

 

Vanaf 14 januari wordt het besturingssysteem Windows 7 niet meer voorzien van updates van Microsoft.
Deze updates zorgen er voor dat Windows verbeterd wordt en veiliger is. In zekere zin is een besturingssysteem dus nooit ‘af’; telkens weer moet er worden gecorrigeerd op nieuwe programma’s, apparaten maar ook bedreigingen van hackers, virussen en andere spyware. Het is dus van belang deze updates altijd te installeren. Bescherming van een virusscanner of andere programma’s is niet toereikend!

 Online bankieren is vanaf 14 januari 2020

niet meer veilig op computers met Windows 7 en ouder!

 

Als de ondersteuning van Windows 7 stopt, worden zogenaamde ‘lekken’ in Windows niet meer gedicht en hebben hackers vrij spel. Zij speuren met programma’s naar zulke lekken, waardoor zij een systeem kunnen binnendringen op zoek naar persoonlijke informatie of (bank-)inloggegevens. Ongemerkt worden nu nog veel van deze aanvallen door Microsoft onmogelijk gemaakt door lekken te dichten via updates. Verwacht wordt dat hackers die nu al een lek hebben ontdekt, wachten tot na januari 2020 met het misbruiken ervan, zodat ze hier ongestoord mee door kunnen blijven gaan.

Na 14 januari 2020 is het dus niet meer vertrouwd om een computer met Windows 7 (of ouder) te gebruiken voor internet. Met name telebankieren of andere handelingen waar persoonsgegevens in het spel zijn wordt ten zeerste afgeraden. Banken betalen online gestolen geld niet terug als u verouderde software of een niet bijgewerkte virusscanner gebruikt.

 

Wat kan ik doen?

 

Windows 10 installeren is een goede optie. Een nadeel hiervan is wel dat u voor uw oude computer een nieuwe officiële Windows licentie nodig hebt.
Ook kan het zijn dat u problemen ondervind met de drivers.

Is uw computer verouderd, dan is de aanschaf van een nieuwe PC vaak een betere optie. De Windows licentie én installatie zijn dan gratis. Vaak kunt u uw eigen scherm en andere randapparatuur blijven gebruiken. Voor meer informatie kunt u altijd even bij ons binnenlopen natuurlijk en voor de actuele aanbiedingen klikt u op onderstaande link:

 

kerkvoorde folders